Kwaliteit

Kwaliteit leveren is een continuproces. Daarom zijn en blijven wij continu in ontwikkeling. Onze bedrijfsprocessen en het kwaliteitssysteem zijn ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 gecertificeerd (lees hier de beleidsverklaring ISO 9001:2015 – ISO 14001:2015). Wij leveren producten met 3.1 en 3.2 certificeringen door nagenoeg alle klassen bureaus. Ons team bestaat uit uitstekend gekwalificeerde vaklieden. Van ervaren rotten in het vak tot jonge ambitieuze talenten in opleiding. Smelt is dan ook een erkend leerbedrijf via Kenteq. Wij hebben een uitstekende reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor het leveren van machineonderdelen.

Controlemiddelen

Tijdens het productieproces  voeren wij doorlopend tussencontroles uit, hierdoor beheersen en bewaken wij het afgesproken kwaliteitsniveau van uw product. Voor levering controleren wij alle producten in onze geconditioneerde en moderne meetruimte. Alle meetgereedschappen zijn gekalibreerd en behoort 3D meten tot de mogelijkheden. Onze gekwalificeerde medewerkers laten niets aan het toeval over!

3D-meten

Het is tegenwoordig vaak niet meer voldoende om een goed product te leveren, er dient ook aangetoond te worden dat het product aan de specificaties van de opdrachtgever voldoet. Hiervoor hebben wij een 3D meetmachine in huis en hebben de mogelijkheid om een nauwkeurig meetrapport voor u op te stellen. Onze meetkamer is geconditioneerd op 20°C.

Certificering

Alle toegepaste materialen en componenten zijn volledig traceerbaar: Iedere stap leggen wij vast in ons ERP-systeem zodat achteraf altijd alle relevante informatie geraadpleegd kan worden. Een certificaat EN10204-3.1 is voor ons standaard. Wij werken veelvuldig samen met Lloyds, ABS, DNV-GL, Bureau Veritas en RINA. Ook de minder voor de hand liggende bureaus zijn met ons bekend zoals CCS, NK, IRS, RMRS, en KR.

Inspectie

Indien uw producten aanvullend getest moeten worden, kunnen wij dit voor u uitvoeren. Dit betreft onder andere:

– Hardheidsmetingen
– Ruwheidsmetingen,
– Non-destructief scheurenonderzoek

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!