smelt drunen BV

meerwaarde door meedenken

ISO9001:2015 / ISO14001:2015

Wat we doen

Smelt Drunen Draaien

Draaien

Onze draaigroep beschikt over moderne en nauwkeurige machines waarop wij producten in verschillende materiaalsoorten bewerken. Voor grotere series is onbemande 24/7 productie met robotbelading mogelijk…..

Smelt Drunen Frezen

Frezen

Onze freesgroep bestaat uit horizontale- en verticale CNC-freesmachines, daarnaast hebben we meerdere 5-assige bewerkingscentra voor zowel kleine én grote afmetingen. Eenvoudige bewerkingen en het frezen van complexe vormen uit lastige materialen behoren tot de mogelijkheden…..

Smelt Drunen Lassen

Lassen

Wij zijn in staat gecertificeerd laswerk te leveren (MIG, MAG, TIG en electrode) waarbij het lasproces wordt geborgd met WPS en WPQ. Wij leveren lassamenstellingen en verzorgen de nabewerking…..

Smelt Drunen Assemblage

Assemblage

Wij zijn ervaren in het samenstellen en functioneel testen van uiteenlopende projecten. Als System Supplier zorgen wij ervoor dat benodigde inkoopdelen op tijd voor de assemblage voorhanden zijn en stellen vakkundig en met grote zorg uw producten samen…..

Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit leveren is een continuproces. Daarom zijn en blijven wij continu in ontwikkeling. Onze bedrijfsprocessen en het kwaliteitssysteem zijn ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 gecertificeerd (Beleidsverklaring ISO 9001:2015 – ISO14001:2015). Wij leveren producten met 3.1 en 3.2 certificeringen door nagenoeg alle klassen bureaus. Ons team bestaat uit uitstekend gekwalificeerde vaklieden. Van ervaren rotten in het vak tot jonge ambitieuze talenten in opleiding. Smelt is dan ook een erkend leerbedrijf via Kenteq. Wij hebben een uitstekende reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor het leveren van machineonderdelen.

Controlemiddelen

Tijdens het productieproces  voeren wij doorlopend tussencontroles uit, hierdoor beheersen en bewaken wij het afgesproken kwaliteitsniveau van uw product. Voor levering controleren wij alle producten in onze geconditioneerde en moderne meetruimte. Alle meetgereedschappen zijn gekalibreerd en behoort 3D meten tot de mogelijkheden. Onze gekwalificeerde medewerkers laten niets aan het toeval over!

branches

Smelt Drunen Scheepvaart

Scheepvaart

Onze ervaring binnen de scheepvaart is breed. Sinds ons bestaan leveren we uiteenlopende complexe onderdelen voor grote zeeschepen, en overige schepen zoals binnenvaartschepen, luxueuze jachten, cruise schepen en onderzeeërs.  Voor meerdere klanten hebben wij uiteenlopende onderdelen gemaakt voor de bouw van het grootste schip ter wereld: de ‘Pioneering Spirit’! Veel ervaring hebben wij in reparatie en revisie werkzaamheden, materiaalspecificaties uit het verleden vertalen wij naar hedendaagse kwaliteiten.

Smelt Drunen Offshore

Offshore

Gedurende ons bestaan zijn wij meegegroeid met de steeds hogere kwaliteitseisen in deze branche. Wij produceren onderdelen voor uiteenlopende toepassingen zoals jack-ups, mobile units, kranen, hydraulische gereedschappen en windmolens. Onze sterke concurrentiepositie hebben wij bereikt door de directe samenwerking met verschillende gieterijen en smederijen binnen Europa.

Smelt Drunen Machinebouw

Machinebouw

Voor de sector machinebouw produceren wij uitersten. Van complexe vormen uit moeilijk te bewerken materialen tot het binnen enkele dagen opleveren van grote series door onbemande productie is belangrijk in deze sector. We maken onderdelen en samenstellingen voor nieuwbouw- en revisie-installaties zoals lagerhuizen, loopwielen en diverse slijtvaste delen.

Wij denken graag mee met productinnovatie.

Smelt Drunen Bouw

Bouw

Wij zijn perfect afgestemd op de wensen uit de bouwsector. Vooral in deze sector dragen wij met het leveren van maatwerk bij aan de huidige innovatieve ontwikkelingen en de eisen voor een toenemende duurzaamheid.

Smelt Drunen Sloop

Sloop en Recycling

Voor toonaangevende klanten binnen Europa produceren wij meerdere zwaar belastbare constructiedelen voor hydraulische scharen en sloop- en sorteergrijpers. Wij bewerken voor deze sector lassamenstellingen en harde, slijtvaste platen en leveren onder andere geharde assen, excenters, lagerhuizen op basis van klant specificaties.

Smelt Drunen Industrie

Procesindustrie

De procesindustrie stelt door alle strenge veiligheids- en hygiëne richtlijnen hoge eisen aan de toegepaste materialen voor de benodigde componenten. Met een uitgebreid machinepark en ruime ervaring leveren wij maatwerk voor zowel nieuwbouw- als revisie installaties in deze sector. De toegepaste hittebestendige en exotische materialen zoals o.a. RVS316, duplex en super-duplex kunnen wij met een hoge nauwkeurigheid bewerken.

Smelt Drunen Hydroliek

Hydrauliek

De hydraulische sector is continue in ontwikkeling, waardoor de prioriteiten steeds veranderen. Omdat kwaliteit bij ons voorop staat zijn wij in staat de benodigde hoogwaardige componenten te leveren die steeds voldoen aan de hoge eisen in deze sector. Wat ooit begon met levering van kleine eenvoudige onderdelen zoals zuigers en flenzen is uitgegroeid tot de productie van veel grote complexe componenten. Wij hebben een ruime ervaring met het produceren van cilindermantels, zuigerstangen, cilinderkoppen en stangogen volledig volgens klantspecificaties. Samen met onze klanten werken wij aan innovatieve projecten.

Smelt Drunen Logistiek

Transport en logistiek

Diverse nationale en internationale bedrijven uit de logistieke sector mogen we tot onze klantenkring rekenen. Samen met deze klanten werken wij aan slimme toepassingen om onze leefomgeving  comfortabeler, duurzamer en veiliger te maken. Wij leveren o.a. onderdelen voor innovatieve stuur- en veeroplossingen en voor geluids-reducerende systemen. De meerwaarde door meedenken wordt erg gewaardeerd.

Meer weten?

contact machinelijst